חשש להפרות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

08/02/2011 | 21:25 | מאת: שבע

שלום. אני בת 21 ולאחרונה אני חוששת כי יש לי הפרעות קשב וריכוז. אני לומדת באוניברסיטה ומרגישה שמאוד קשה לי לשבת בלימודים ולהיות מרוכזת במהלך כל השיעור. אני מתקשה לזכור לעשות משימות מבלי שיזכירו לי או מבלי שאני ארשום אותם בבירור. אני מתקשה לשבת בעצמי בבית וללמוד לבד למבחן,ולוקח לי המון זמן להתחיל את הלמידה, בלי לדבר על כל ההפסקות שאני עושה במהלכו. כאשאר אני יושבת במקום אחד אני מרגישה כי אני חייבת להיות בתזוזה. שמתי לב שאני נוטה לחלום במהלך היום, ואני לעיתים מתנתקת לכמה שניות, זה לא כל הזמן אך זה מידי פעם קורה. בנוסף אני נוטה להתחיל המון דברים ולרוב אני לא מסיימת אותם עד סופם. אם אני מוסחת באמצע ביצוע מטלה או משימה כלשהיא אני נוטה לשכוח ממנו ולהיזכר בו בעצמי רק לאחר זמן מה או רק לאחר ראייה/שמיעה של משהוא שמזכיר לי את זה. השבוע שלי תמיד עמוס בדברים לעשות- בין אם זה לימודים או עבודה או פעילות כלשהוא. ואם אני בבית קשה לי כאשר אין לי עיסוק. לעיתים יש לי ימים ובהן אני שרוייה בדיכאון, או שאני מרגישה אי שקט פנימי. ימי דיכאון אלו באים לי בערך פעם בחודש או חודשיים. אני מישהיא די מופנמת, ואני לא נוטה לספר לאנשים כאשר יש לי קשיים רגשיים. אני בעלת אישיות שקטה כאשר אני נמצאת בסביבה של אנשים שאיני מכירה או בסביבה של קבוצת אנשים גדולה. אך כאשר אני עם אנשים שאני אוהבת ומכירה אני חופשייה ודברנית ומאוד אקטיבית ופעילה. אני מרגישה כי הפרעת הקשב, אם היא קיימת אצלי, היא מתגברת בזמן האחרון, ומאוד מקשה עלי בלמידה ובחיים. אני לומדת תואר ראשון בחינוך מיוחד, ובמהלך הלימודים למדתי על ADHD ואני שמתי לב כי הרבה מהסימפטומים מופעים אצלי. אם אני מסתכלת לאחור על חיי אני שהרבה מהביטויים היו אצלי במהלך החיים. אני לא יודעת האם אני מדמיינת את זה מכיוון שלמדתי על זה וזאת הסיבה שאני חושבת שיש לי את זה. (אך גם אחותי אומרת לי שתמיד היו לי תסמינים והתנהגויות של אנשים בעלי AHDH). איך אני יכולה לבדוק את העניין האם באמת יש לי זאת או שמה אני רק 'מדמיינת' את זה?

שלום רב, עליך לערוך אבחון BRC ואז תקבלי את כל התשובות. אנא כתבי לי בדואר-אלקטרוני היכן את גרה, ואני אשיב לך המלצה לאבחון איכותי בקרבת מקום מגוריך: [email protected] במידה וקיימות שאלות נוספות, הנך מוזמנת לפנות שוב לפורום. בברכה, ד"ר מ. למפיט מוסמך משרד הבריאות – אבחון וטיפול בקשב וריכוז

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה