אבחון בעיית קשב וריכוז לילד בן 3.3 שנים

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

15/01/2011 | 22:01 | מאת: דנה

שלום לך, לפני יומיים הלכתי ליעוץ אצל הנוירולוג. הוא קבע באופן חד משמעי שלילד שלי יש בעיה קשה של קשב וריכוז ושהוא זקוק לטיפול ברטלין ולבדיקת גלי המוח(לא הבנתי למה צריך את הבדיקה הזאת). הבן שלי במהלך הייעוץ התנהג כמו היפר,דבר שלא קרה לפני כן, הבעיה שבגללה הלכתי אליו היא שנורא קשה לו להתרכז ושהוא מוסח בקלות. הבן שלי באמת הראה במהלך האבחון עד כמה הוא מוסח ושלוקח לו זמן להגיע לפתרון של שאלה כשמבקשים ממנו לתאר מה הוא רואה. יש טעם לפנות ליעוץ נוסף? התשובה החד משמעית שאין פתרון אחר חוץ מרטלין היא לא מוגזמת? אני יודעת שלבן שלי יש בעיית קשב אבל הוא באמת לא התנהג כמו עצמו במהלך הבדיקה, הוא התנהג בבטחון מופרז בעוד שביומיום הוא נורא ביישן וחסר בטחון. תייעץ לי בבקשה מה לעשות, תודה.

שלום רב, בגיל הזה יש פתרונות טובים ללא טיפול. ממליץ לך לפנות לרופא ילדים מומחה בתחום הקשב/ריכוז, שיש לו גם מומחיות בתחום הריכוז. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה