יעוץ

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

09/11/2010 | 09:10 | מאת: רוייה

בוקר טוב לחברה שלי יש ילד בן 8 שנים הסובל מבעיות קשב וריכוז עם אימפולסיביות. הוא לומד שנה שנייה בבית ספר מיוחד לילדים עם בעיות דומות כשלו. (אני פונה בשמה של האם לקבלת יעוץ) מזה שנתיים היא אומרת שהילד אוסף בארון שלו הרבה מנעולים, ומפתחות (שחלקם הוא מקבל מסבא וסבתא שלו וחלקם מוצא). חוץ מזה הוא לוקח קופסאות אוכל (10 קופסאות) ומאחסן אותן גם בארון שלו בחדר (באותו מקום של המנעולים). לאחרונה הוא לקח גם את הקישוט של הקיר (ברכת הבית) אצלו לארון. היא גם סיפרה לי שפעם הוא לקח סכין גדולה של לחם והסתיר אותה בארון. ביקשתי אותה לשאול את הבן שלה מדוע הוא לקח סכין (שזה דבר מסוכן) והוא אמר שזה לא הוא אלא אחיו הקטן. זה היה ברור לאמא שהוא משקר ופוחד להודות באמת. גם לגבי הקופסאות הוא אומר שהוא צריך אותם ובעצם הוא לא משתמש בהם רק מאחסן אותן אצלו בארון. כלומר הוא מודע לדברים שהוא אוסף ולפעמים אף מחזיר אותם לאחר שכועסים עליו כמו המקרה של הסכין. המלצתי לה להחביא חלק מהקופסאות מבלי שידע כדי לבדוק האם הוא סופר אותן ומרגיש בחסרונן. רק לאחר בערך כשבוע הוא השלים את הקופסאות שהיו חסרות לו ואף הוסיף עוד שתיים אך לא אמר דבר לאמא. האם זה מצב מוכר שילדים עם הפרעות קשב וריכוז ואימפולסיביות אוספים דברים? האם יש לזה השלכות רחוקות טווח. (אולי זה קשור בתחום האובססיה)? נ.ב. אני יודעת שהמצב הכלכלי שלהם לא כל כך טוב. (האם זאת מצוקה של הילד להרגיש שיש לו דברים?) אשמח אם תסבירו לי על מה מדובר כדי שאוכל לעזור לאמו המודאגת.

שלום רב, התופעה מדאיגה מאוד. ממליץ לכם לפנות מייד לפסיכיאטר מומחה לילדים. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה