היתנתקויות של הילד תוך כדי השיעור

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

21/10/2010 | 08:58 | מאת: לריסה

שלום בני בן ה6.2 תאום ופג שבוע33,אף פעם לא שמנו לב לבעייות קשב וריכוז.מאז שעלה לכיתה א' המורה זימנה אותי לבית ספר לשיחה ונאמר לי שבני הוא ילד מאוד חכם ואינטלגנטי וכל המבחנים והפעילות הכיתתי שהוא משתתף היא טובה ועינינית אבל ישנם מצבים שהמורה שמה לב אליהם שהוא כאילו מתנתק תוך כדי השיעור או סתם בוהה ולפעמים לא שם לב ומתחיל לזמזם והמורה מציינת כי הוא לא שומעה כאשר היא מעירה לו עד שהיא חייבת לגשת אליו ולנער אותו. חשוב לציין גם שמאז העליה לכיתה א' הוא לא מוצא חברים ומאוד מתנגד לשיעורי בית אבל מבצעה אותם בלי הדרכה של הורה וללא קושי. לעיתים רחוקות לאחרונה נוטה גם לשינויים קיצוניים במצבי רוח. שאלתי היא: האם זה פשוט קושי היסתגלותי לבית ספר ולתקופה שהוא החל או שאלה סימנים של הפרעות של קשב וריכוז? והאם כדאי לפנות לבדוק את הנושא? למי פונים לרופא או לפסיכיאטר שמאבחן? תודה רבה

שלום רב, עליכם לפנות למומחה בתחום התפתחות הילד. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה