מקצועות רבי מלל והפרעת קשב וריכוז .

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

15/10/2010 | 14:19 | מאת: לירז

שלום, רציתי לדעת האם זה הגיוני שתלמידים המאופיינים כסובלים מהפרעת קשב וריכוז ADD מצליחים להתרכז ולהקשיב יותר טוב במתמטיקה מאשר במקצועות רבי מלל ? ולחלופין האם מצופה מתלמידים ללא הפרעה להקשיב ולהתרכז באותה המידה גם במתמטיקה וגם ברבי מלל ? מקווה שלא סיבכתי יותר מידי את השאלה, אודה לתשובה .

שלום רב, אנסה לפשט את התשובה :) יש לבדוק כל מקרה לגופו. לעיתים הקשיים במקצועות מסויימים נובע מלקות למידה חלקית (ייחודית לתחום זה או אחר) או מלאה. לעיתים הקשיים נובעים מקשיי ריכוז. לעיתים יש שילוב של לקות למידה, ביחד עם קשיי ריכוז. מאבחן מיומן ידע להפריד את התחומים ולתת מענה לכל קושי בנפרד, בין אם הקושי הינו דידקטי, בין אם הינו בתחום הריכוז, בין אם בשניהם. בכבוד, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה