ריטלין ומשאף בודיקורט

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

31/12/2006 | 13:22 | מאת: שני

בני בן ה-8 סובל מאסטמה ומ-ADHD, מטופל בריטלין מ"גLA20 ולפני שבוע התחלנו טיפול במשאף בודיקורט (סטרואידים). שאלתי האם יש התנגשות בין שתי התרופות? האם תוכל להפנות אותי לחומר קריאה בנושא. המחשבה שלי שסטרואידים וריטלין, ששניהם ממריצים בצורה כזו או אחרת, יכולים "להתנגש" ולהחמיר את תופעת הקשב והריכוז או לחלופין לגרום לבעיה בריאותית. האם תוכל להאיר את עיני? בתודה מראש שני

שני שלום רב, אין סתירה או תגובתיות בין ריטלין לבין בודיקורט. מסיבות של זהירות רפואית הנני ממליץ לכם לתת בשבוע הראשון חצי מינון של בודיקורט, ולאחר שתווכחו ביעילות השילוב - תוכלו לעבור למינון מלא. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

01/01/2007 | 09:19 | מאת: שני

ד"ר למפיט, תודה רבה על תשובתך. שני

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה