מהם התחליפים לרטלין- לטיפול בהפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

13/08/2010 | 17:22 | מאת: סטודנטית להנדסה באוניברסיטה

שלום רב, הנני סטודנטית העולה לשנה ג באוניברסיטה אשר מתקשה מאוד בלימודים, בשל בעיות קשב וריכוז.התחלתי לקחת רטלין רק בתקופת האוניברסיטה בשל הלחץ לעמוד בדרישות הגבוהות, ולהספיק את הכל...(קודם לכן חוששניי שסבלתי מעט מבעיות קשב וריכוז רך דבר זה לא מנע ממני לסיים בהציטנות יתרה את בית ספר). נותר לציין כי בתחילה הרטלין ממש השפיע עלי וגרם לי לשבת המון שעות על התחת. אך למרות זאת השגיי הלימודיים היו מתחת לממוצע. בעקבות השימוש ברטלין וקונצרטה נגררתי בתקופת הבחינות לטיפול פסיכולוגי אשר המליץ ללאכת לטיפול פסיכאיאטרי אשר המליץ ליטול תרופות נוגדי דיכאון. הנני ממשיכה לקחת עד היום את הרסיטל. לפי מה שקראתי הרטלין וקבוצות דומות לו מביא לדיכאון ולגרירה לתרופות נוגדי דיכאון. כיום קשה לי מאוד וכמעט בלתי אפשרי להתרכז ולשבת ממושכות ללא השימוש ברטלין. נשאלת השאלה כיצד הינני מפסיקה לקחת את התרופות הכימיות האלו? מבלי לפגוע באיזון המוחי? מבלי לפגוע בהשגיי הלימודיים שגם ככה לא משהו? והאם זה מסוכן שהינני נוטלת יום יום רסיטל? ואם כן כיצד עליי להוריד זאת??? כי קראתי על מקרים שאנשים הורידו את תרופה זו ונקלעו למצבים יותר ויותר חמורים.

שלום רב, א. על פי תאורך, עדיף שתמשיכי עכשיו את הטיפול בשתי התרופות. ב. ריטליו ודומיו אינם גורמים לדכאון. הנטייה לדכאון קיימת מלכתחילה, ומופיעה בד"כ בתקופות של עומס ריגשי - ללא קשר לריטלין (ולראייה - זה קורה להרבה מאוד אנשים שאינם משתמשים בריטלין). ג. התרופות שהזכרת אינן גורמות נזק - הן רק משפרות את איכות החיים ואיכות הלימודים. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה