בעיית אי שיתוף פעולה של הילד בטיפול משפחתי....

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

20/07/2010 | 23:37 | מאת: רונן

היינו בטיפול המשפחתי אך הבן {ODD}לא שיתף פעולה וטען שזו הפעם האחרונה שהוא בא לטיפול ומסרב לכל טיפול כזה או אחר...לטענתו הבעיה היא אבא שלו שמחליט עליו החלטות וברגע שאבא יסתלק או יעלם מהבית הוא יחזור להיות מאושר! המטפלת טענה שהיא מרימה ידיים ולפרק זמן מסויים הוא חייב ללכת למוסד עד שיתחיל לשתף פעולה... אמרתי לה:"למה ציפית,הרי את יודעת ממה הוא סובל?" והיא ענתה:"לא ציפיתי לכזו התנגדות ואני לא מוכנה שתביא אותו בכוח אלא שהוא יחליט שהוא רוצה לבוא מיוזמתו" השאלה שלי היא האם זה לא חובתה מכך שהיא מטפלת ב-ODD אצל ילדים "להגיע" אליו...אם הוא היה רוצה לבוא אליה ביוזמתו אז כבר לא היה לו את ההפרעה המרדנית המתנגדת אלא רק קשב וריכוז...מה אני אמור לעשות עם זה עכשיו??? האם אני אמור לשלוח אותו למוסד כדי שהוא ירצה לטפל בעצמו?

שלום רב, יש להפחית את מידת ההתנגדות/סרבנות שלו באמצעות תרופה מתאימה, ולהמשיך בטיפול המשפחתי. כל-עוד הוא מסרב לבוא, תמשיכו אתם - ההורים. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה