ריטלין ושינויים קבועים

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

12/07/2010 | 21:47 | מאת: רימון

שלום רב. אני אובחנתי בתור הפרעות קשב וריכוז וקיבלתי ריטלין של 20 מ"ג באופן קבוע. בדיעבד אני חושב שהאבחון היה לא מדויק ואולי אין לי כלל הפרעות כללו (האבחון היה דידקטי ולא מבחן טובה) ניגשתי לניורלוגית אשר לא קראה את האבחון, לא שלחה אותי למבחנים אך רשמה לי ישירות ריטלין 20 מ"ג האפקט הארוך פעמיים ביום. ובכן לקחתי את זה במשך חמישה ימים, פעמיים ביום. התגובה הייתה מפחידה. השתנתי לגמרי, נהפכתי להיות חיוור, לא ממוקד כלל, עצבני יותר, היפר אקטיבי וכדומה. הפסקתי לקחת ריטלין ואני לא אחזור לקחת שנית השאלה שלי האם יכול להיות שינוי/ אפקט קבוע למוח. שמשהו השתנה בי ועכשיו יהיה לי רק יותר קשה עם הבעיות קשב וריכוז שלי (במידה והן אכן קיימות אצלי) או לחילפון זה "דפק" לי משהו בראש כמו סמים. האם קרו מקרים שאנשים השתנו לתמיד מזה? כמה דברים עלי אני בן 22, רזה מאוד אז יכול להיות שלקחתי כמות גדולה מדי. אודה מראש על התשובה המהירה. רימון

שלום רב, הכמות שלקחת נחשבת קטנה ולא מזיקה, בוודאי שאין נזק לטווח ארוך. בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה