התארגנות בעות הבוקר וערב -לפני שינה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

06/07/2010 | 22:42 | מאת: נחום

שלום ד"ר מאיר למפיט הבן שלי בן 6 הבעיה אצלו היא שבמשימות פשוטות כגון לאלכול , לצחצח שניים להתלבש לוקח לו הרבה זמן מיכוון שכאשר הוא מתחיל לבצע את המשימות התשומת לב שלו יכולהלהיות מופנת בקלות למשהו אחר ואז הוא שוכח את המשימה הראשונה שהוא התחיל במיוחד התארגנות בערב ובבוקר , אנחנומנסים להבין עד שהסבלנות ניגמרת ואז "עומדים לו על הראש" על מנת שלא ישכח זה גורם כמובן לעצבים ומתח (אגב כאשר הוא רוצה הוא יכול לבצע את במשימה מהר) ניסינו כל מני שיטות על מנת לזרז אותו ויתמקד בהתחלה ביום יומיים הראשונים ואח"כ זה הפסיק לעזור השאלה איך לגרום לו להיות מרוכז במה שהוא עושה ? תודה מראש איך ניתן לגרום לו להיות מרוכז רק בדבר שהוא עושה

שלום רב, קיימות לפחות שתי אבחנות אפשריות: קושי בריכוז עם מרכיב עיקרי של מוסחות, וקושי בפונקציות הניהוליות. כמובן, יש אפשרויות נוספות. המלצתי: אבחון מלא, מקיף, ואז פתרונות. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה