אני מאוד סמכותי אך אשתי סולדת מעימותים ולא מגבה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

03/07/2010 | 16:40 | מאת: אנונימי

אשתי,כשאני דורש בתוקף מהבן לדבר יפה ולא להיתחצף אלי, תמיד דורשת שקט בטענה שהיא עובדת קשה ולא רוצה לשמוע וויכוחים או מריבות בבית...הבן עם ODD מיניפולטור לא קטן מתחיל לבוא בטרוניות לאימו:"למה התחתנת עם האבא הזה או אני שונא אותו."ואז תמיד הרמה שלו בחוצפה אלי עולה דרגה עד לתוקפנות מילולית ואיומים...דיברתי המון עם אשתי על כך שתיישר קו איתי ותגבה אותי כי היא פוגעת בבן בסופו של דבר אבל זה נופל על אוזניים ערלות...היא לעולם לא אומרת לו:"אל תדבר לאבא כך" אלא אומרת:"אתם שניכם אף פעם לא מסתדרים"או"אין מה לעשות זה אבא שלך..." בטון של השלמה מתוך חוסר ברירה כאילו היא מסכימה איתו שאני שרירותי...אני חייב לציין שאני מאוד אוהב את הבן שלי וגם מראה לו זאת אך לעיתים הוא מרשה לעצמו יותר מידי ופשוט עובר את הגבול בתעוזה של ההתחצפות...! אשתי לא מוכנה ללכת לטיפול משפחתי בטענה שאין לה בעיה אלא רק עם הילד וכשאני מבקש ממנה גיבוי היא תמיד אומרת שאני אעזוב אותה בשקט כי אין לה כוח לשמוע או להתווכח ואני ממש לא מנסה להיתווכח אותה אלא לדבר אל ההגיון שלה...! השאלה שלי היא איך אוכל לרתום אותה לשתף איתי פעולה ולא ללכת נגדי?

שלום רב, ממליץ לך להתחיל טיפול משפחתי בעצמך, גם אם אשתך לא רוצה לבוא. ספר לה שאתה מתחיל מחר בבוקר, בכל מקרה, גם אם היא מצטרפת - וגם אם איננה מצטרפת. ואכן, מחר בבוקר תתחיל בטיפול, תרכוש כלים להתמודדות עם הילד וגם כלים שיעזרו לך לגייס את עזרתה של אשתך לטובת כולכם. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה