תשובות לשאלה ילד בן 8 הפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

27/12/2006 | 18:05 | מאת: בני

הפרעת הקשב וריכוז אובחנה בגיל 4 ע"י איבחון פסיכולוגי שנעשה בשניידר מאז למד בגן שפתי במשך שנתיים ועבר שם איבחונים לעיתים קרובות, בגיל 6 התחיל לקבל ריטלין 10 מ"ג חצי כדור ואח"כ העלנו מינון לשלושת רבעי כדור, היום לומד בכיתה ב' שוקל 20 ק"ג תופעות לואי אפטיות קלה, חוסר שמחת חיים (מטבעו ילד מלא שמחת חיים וחייכן) כסיסת צפורנים , בהמצלת פסיכיאטר נעשה ניסיון לעבור לקונצרטה 18 מ"ג למרות שהילד מסיים לימודים בשעה 13.00 בצהריים התגובות היו אפטיות מוחלטת (כשהיגיע הבייתה היתה תחושה שאין ילד בבית היה מסוגר מאוד) בשל כך חזרנו לריטלין הרגיל, קיים תחליף לריטלין לילד במצבו? תודה רבה 0 0 0

בני שלום רב, אם הבנתי נכון מדבריך, ריטלין 10 מ"ג גורם לילד "אפטיות קלה". אם זה נכון, ואם אין תופעות לוואי אחרות, כדאי להמתין לפני החלפת התרופה. באשר לתרופות STRATTERA וכן ADDERAL - הן נמצאות בשימוש בארה"ב. שייכות לקבוצה רפואית אחרת מאשר ריטלין וקונצרטה (לכן גם תופעות הלוואי שונות). נחשבות ליעילות. דורשות מעקב רפואי סדיר. ניתנות לרכישה כנגד מרשם מיוחד ( 29ג' ), בבית מרקחת ייחודי לייבוא תרופות. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

01/01/2007 | 20:58 | מאת: איילת

יש לנו ילד בן 8 וו5 חודשים לוקח ריטלין 20 כל בוקר מתלונן על כאבי בטן במהלך היום כל יום . לאחרונה שמענו על שיפור במצב אם לוקחים אומגה 3. האם אפשר לשלב בן השניים או להפסיק את הריטלין ורק אחר כך לקחת אומגה 3,. איכן אפשר לקבל טיפול פסיכולוגי לילדים בצפון (אנו גרים במושב בצפון ). במחיר סביר. בתודה אמא של אורי

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה