חוסר מנוחה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

24/05/2010 | 15:17 | מאת: שירה

שלום. ביתי הבכורה בת 5.5. ילדה מאוד אינטליגנטית (למרות שלא בדקו את זה באופן פורמאלי אנו מקבלים לכך גם תגובות מהסביבה). מיום היוולדה ילדה מאוד לא שקטה לצד זאת קסומה מאין כמוהה. ישנם קשיים מרובים בהתלנהלות היום יומית הכוללי םקשיי הרדמות, משתוללת מאודפ בעיקר כאשר משועממת, וקושי בקבלת סמכות. למתבונן מן הצד היא נראת מאוד היפראקטיבית. יחד עם זאת, טווח הקשב שלה מצויין. יושבת במפגשים בגן (כל עוד מעניין לה ובד"כ זה מעניין לה) ללא תזוזה. יכולה לשבת שעות ולהקשיב לסיפורים מספרים או בע"פ או מקלטת. אין לה בעיה להתמיד בפעילות לאורך זמן. ישל ציין שאנו בהדרכת הורים והיא מטופלת בפיזותרפיה, ריפוי בעסוק וכו'. ה]פידבק מאנשי המקצוע הוא כי סה"כ אנחנו מתנהלים איתה כראוי בבית יש גבולות וכו'. וכולם שואלים האם מדובר בהפרעת קשב או לא כי שוב אין בעיית ריכוז יש בעית התנהגות כשמשעמם. מה עושים?

שלום רב, יש לבצע אבחון אובייקטיבי, מותאם לגילה של הילדה, ממוקד לתחום הריכוז. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה