התנהגות לא תואמת גיל אצל ילד בן 5

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

20/05/2010 | 23:13 | מאת: טל

יש לי ילד בן 5. מזה זמן אני מבחינה אצלו בכל מיני דפוסי התנהגות מעוררי דאגה. הוא מתרגז מהר, לא מרוצה, לא שקט, לא סבלני. לא דוחה סיפוקים - רוצה הכל כאן ועכשיו, מגיב בקיצוניות לדברים פעוטים, לא מסוגל לשבת בשקט ליד השולחן (כל הזמן רגל אחת על הרצפה, לא מפסיק להזיז את הגוף), הוא מתוסכל מאוד מכשלונות, נכנס להתקפי כעס בלתי נשלטים שקשה לו מאוד לצאת מהם בכוחות עצמו. מאיפה להתחיל? איזה סוג עזרה לחפש? פסיכולוגית? נוירולוגית? חינוכית?

שלום רב, הצעד הראשון הינו הדרכת הורים בנושאים: סמכות הורית ונוכחות הורית. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה