בעיות התארגנות והנעה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

07/05/2010 | 02:22 | מאת: מורי

האם בעיות בהתארגנות יכולות להפתר בריפוי בעיסוק? האם בגיל בגרות ניתן לטפל בריפוי בעיסוק? אני רוצה להוסיף שלבתי יש בעיות קשב וריכוז. בתודה על תשובתכם. מורי

שלום רב, אכן ניתן לפתור בעיות בהתארגנות באמצעות ריפוי בעיסוק. ניתן לעשות זאת בכל גיל. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

08/05/2010 | 16:24 | מאת: שושי

שלום מורי, ישנם פתרונות יעילים לבעיות אלה שמתאימות לגיל הבוגר הזה. קודם כל אפשר לפנות למטפל/ת בשיטת פויירשיין (קידום כושר החשיבה והלמידה).הכלים האלה יעילים מאוד בהעלאת המודעות של האדם לדפוסים שלו-למשל,האם היא אמפולסיבית ונוטה להגיב מהר מדי וכך בעצם לא אוספת את כל הנתונים לפני שהיא מגיבה/ עונה במבחן, האם היא מתמקדת בפרטים בלבד ולא עושה אנטגרציה בי כל פיסות המידע, האם היא משמיטה מידע או מוסיפה ועוד ועוד. לתפיסתי וניסיוני-כאשר ישנן אסטרטגיות טובות לעבודה שמצליחות לעקוף את הפרעת הקשב,אזי גם המוטיבציה משתפרת פלאים מכיוון שי חוויית הצלחה. בנוסף,ישנם כלים קוגניטיביים נוספים שיעילים למטרתך. בהצלחה, שושי

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה