קונצרטה שגורמת לכאבי ראש ותחושה רעה מאוד

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

30/04/2010 | 19:27 | מאת: עומר

שלום ד"ר, אני בן 21, חולה בקרוהן ובפיברומיאלגיה, ולאחרונה אובחנתי כלוקה בהפרעת קשב וריכוז של מבוגרים (AADD). נוטל רפאסאל עבור הקרוהן וסימבלטה (מקבוצת SNRI's) עבור הפיברומיאלגיה. ביום רביעי האחרון התחלתי לקחת קונצרטה 36 מ"ג (פעם ביום כמובן). לקחתי את התרופה באותו יום בבוקר, ובאותו יום בערב התחלתי לחוש בכאב ראש לא נעים - כזה שלא חשתי קודם לכן - אם כי הוחא דמה לכאב ראש שחשתי כאשר לקחתי כדור של התרופה פרוויג'יל (provigil). אתמול (חמישי) לקחתי שוב, בבוקר, כדור של קונצרטה. כל אתמול הרגשתי כאב גרון, שהלך והתחזק עם המשך היום - אבל לגביו אני לא בטוח שהוא קשור לקונצרטה. מה שאני משוכנע ב-99% שכן נגרם מהקונצרטה, הוא כאב הראש החזק שהתחיל לי באותו יום בשעות אחר-הצהריים. כאב הראש נמשך עד שהלכתי לישון בלילה. כמו כן - הדופק שלי היה גבוה מאוד. יש לי מד לחץ-דם ודופק בבית - והדופק, במספר בדיקות, עמד על בין 84 ל-112 לדקה, כאשר בד"כ הדופק אצלי הוא 60-70. כעת - כבר קרוב ל-36 שעות לאחר נטילת הקונצרטה בפעם האחרונה, אני עדיין מרגיש רע. כאב הראש חלף או כמעט שאינו מורגש, אבל יש לי הרגשה של חולי ועדיין כאב גרון. עם זאת, הדופק חזר לנורמלי ואני בהחלט בהחלט לא יודע אם החולי נגרם מהקונצרטה או ממשהו אחר. בעוד שאת כאב הראש הייתי מוכן, אני מניח, לסבול במשך שבועיים-שלושה אם היו אומרים לי שלאחר פרק זמן זה יש סבירות טובה שהוא יפסיק עם ההתרגלות לתרופה - עניין הדופק הרבה יותר מפחיד אותי... עניין קשיי הריכוז הפריע לי זמן רב, ואני בהחלט רוצה לשפר את המצב. לאור תופעות הלוואי מחד גיסא, והרצון להפחית את בעיות הריכוז מאידך גיסא - מה מומלץ לעשות? תודה מראש! עומר.

שלום רב, עליך לחזור לרופא שרשם את התרופה ולהוועץ בו. בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה