מתי אפשר לאבחן הפרעת קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

29/04/2010 | 16:53 | מאת: נטלי

שלום, הבן שלי בן 4 וחצי, יש לו קצת בעיה בהיגוי וכן בעיה של מוטוריקה עדינה אנחנו בטיפול דרך מכבי אצל קלינאית תקשורת ומרפאה בעיסוק, לאחרונה פנתה אלי הגננת, היא טוענת שבשעת ריכוז במהלך פעילות שונה היא צפתה בילד והוא תמיד עסוק במשהו אחר , עם הצמיד על היד, עם ילד שיושב לידו ולא נראה שהוא מתרכז ומקשיב והיא ביקשה שנעשה לו בדיקה שנקראת סנאפ ?? לקשב וריכוז , היא ביקשה גם לערב את הפסיכולוגית בגן , או פשוט הפניה לנוירולוג בהתחלה אמרתי בסדר כי אני בעד לעזור לילד שלי כמובן, אבל עכשיו אני די מתלבטת הוא לא קטן ? זה לא עוד מוקדם מידי? הוא נראה די חולם בהקיץ אבל שהוא חוזר הבייתה הוא חוזר על התכנים, אני סטודנטית שנה שניה לפסיכולוגיה ובאמת קטונתי , אבל לפי מה שקראתי והבתיעצות עם המרפאה שלו יש לו בעיה בשליפה מהזיכרון אבל לא בעית קשב וריכוז , מה עושים ? ממתי מומלץ לעשות ומתי זה אמין ומה זאת הבדיקה הזו? אנא תשובתך הדחופהתודה נטלי

שלום רב, ניתן לאבחן הפרעות ריכוז החל בגיל 4 שנים. קיימים מבחנים ייחודיים לגיל זה. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה