רטלין לילדה מתבגרת -מבקש כיוון ודיעה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

28/04/2010 | 21:17 | מאת: דני

שלום לרופא, יש לי ילדה מתבגרת בת 16 כמעט - כיתה יוד - מורגשת ירידה מסוימת בציונים. אנו הרגשנו שנים שיש לילדה בעיות קשב וריכוז - אבל בעזרתנו ובכוחות עצמה היא התגברה ועד כיתה ט ממוצע הציונים היה יפה לפחות 80 -90 , בכיתה י החומר יותר קשה וחוסר הקשב והריכוז כנראה עושים את שלהם כך שרואים ירידה כמו שאמרתי בציונים - זה אומר יותר לכיוון 70 . המורים בבית הספר לא מתלוננים אבל המורה הפרטי לאנגלית מתלונן וגם אנחנו מרגישים את חוסר השקט כשרוצים להסביר לה חומר אינה מבינה (מתעצבנת זזה דופקת צועקת וכ"ו) בקיצור צריך סבלנות ויש לנו כי ככה היינו שנים רבות . לאחרונה אשתי התחילה לדבר על רטלין כפתרון - השאלה היא ששאלתי פיתרון למה. אם נשיג עוד 20 נקודות בציונים כדאי לדחוף לגוף חומר שאין עליו קונצנזיוס ברור (תופעות לואי - השפעות טווח ארוך ועוד) - הילדה לא נכשלת הציונים סבירים - היא עצמה מתנגדת לרעיון . אם הילדה היתה נכשלת והמורים בבית הספר מתלוננים - אבל זה לא המקרה - הרגשתי שהתרומה מול הנזק במקרה של ילדתי הוא נגד לקיחת התרופה - (אפילו אקמול אינו בריא אם לוקחים סתם) מה דעתך האם אני טועה - הרבה תודה על דעתך דני

שלום רב, הצעד הנכון הינו אבחון איכותי של רמת הריכוז, ולאחר מכן החלטות לגבי טיפול או לא-טיפול. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה