שעות שילוב

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

12/04/2010 | 00:43 | מאת: אירנה

אני זקוקה לעזרה בני בכיתה ג עדין לא רכש את הקריאה באופן שוטף בגיל 6 עבר איבחון דדקטי ופסיכולוגי הממצאים הינם שליפה מהזיכרון, כיום בנימתקשה בקריאה, ברצוני לציין שבחשבון, הנדסה, לשון אנגלית הוא נמצא ברמה של הכיתה. בני מקבל שעות שילוב השעות הינן במהלך השיעור עם 4 תלמידים השאלה הינה האם דבר זה מקובל ואם כן אני לא רואה וחושבת שדבר זה מועיל לו יש לי אפשרות או זכות לדרוש מבית הספר שיתנתן לבני שעות שילוב באופן פרטני לפחות 40 דקות בכדי לעזור לו זו שנה שניה שהוא מקבל שעות שילוב אני לא רואה שום התקדמות, יש לציין שמורתו בשנה שעברה עבדה איתו וכן "הוא קפץ מדרגה" האם אני יכולה לבוא בדרישה. מלבד זאת שנה שעברה הקריאו לו את המבחנים בעברית והעזרה זו תרמה לציונים יותר גבוהים השנה בית הספר טוען שאין מחובתו לקרוא לבני את המבחנים. אני לא עוצמת עניים יש לבני בעית למידה אבל עם קצת עזרה הוא יכול להצליח. אין ביכולתי להעמיד לו מורת שילוב או הוראה מתקנת מה עושים למי פונים תודה תודה מראש אני מיואשת

אירנה שלום רב, לא כל הסיוע יבוא מביה"ס. מה שלא תקבלו מביה"ס, עליכם לעשות בבית, בהוראה מתקנת פרטנית. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

03/05/2010 | 11:54 | מאת: סיגל

גם בני לומד בכתה ג ומקבל ארבע שעות שילוב. שעתיים שפה ושעתיים חשבון. גם אני לא רואה התקדמות למרות טענת המורה שאכן קיימת קפיצה רצינית. אני לא מבינה מדוע אין למורות המשלבות יכולת להתאים חומר לימודי מתאים לבעיה. הן תקועות בדעות שלהן וזהו. בני מקבל גם עזרה בבית ורק זה מה שעוזר. אי אפשר לסמוך על משרד החינוך.

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה