אימון נוירוקוגנטיבי

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

24/12/2006 | 19:27 | מאת: סיגלית

האם יש וניתן להשיג דרכים לתרגול בבית והאם טתה ממליץ על ביו פידבק לטיפול בבעיית קשב וריכוז ואולי תוכל להסביר קצת על השיטה

שלום רב, ביופידבק הינו טיפול מיושן מעט. המטופל מקושר למחשב באמצעות אלקטרודות ולומד בעיקר טכניקה לשליטה עצמית וריכוז. לא ניתן לביצוע בבית. אימון נוירוקוגניטיבי הינו אימון אישי - מותאם לגיל ולבעייה של המטופל (תכנית נפרדת לכל גיל ולכל סוג של קושי) לילדים, בני-נוער, סטודנטים ולמבוגרים - ללא תרופות. לפני האימון מבצעים אבחון עדכני של מידת הקושי וסוג הקושי בקשב ובריכוז, ובהתאם לממצאים מתכננים תכנית אימון אישית ממוקדת בגיל ובסוג הקושי המדוייק. לאחר סדרת אימונים חוזרים על האבחון וניתן לצפות בשינוי ושיפור, על פי מדדים אובייקטיביים. התכנית מיועדת גם לילדים, נוער וסטודנטים מקבוצות למידה שונות: למתקשים שמעוניינים להשתפר. לתלמידים "רגילים" שמעוניינים לחזק ולקדם את היכולות שלהם. לתלמידים מחוננים שיש להם עניין באתגרי חשיבה ברמה גבוהה במיוחד. תכניות אלו מתבססות על אימון שיטתי והדרגתי של הפעילות המוחית וכן על הקניית כלי התארגנות וטכניקות תומכות קשב ותומכות זיכרון, ללא תרופות. בנוסף, מקנות התכניות מיומנויות ותפקודים קוגניטיביים כגון: גיוס קשב, שימור קשב, פיצול קשב, הסטת קשב, עיבוד מידע קולי וחזותי, עיבוד מידע סידרתי וסימולטני, תפיסה חזותית, שליטה עצמית, שליטה בתנועתיות-יתר ובאימפולסיביות, תכנון-אירגון-השלמת משימות, זיכרון עבודה, מהירות תגובה, תיאום עין-יד, שימור הקשב בסביבות עתירות מוסחות, אתגרי חשיבה למחוננים ועוד. ניתן לביצוע בבית, אך מאוד לא מומלץ, כי מי שמתקשה בקשב ובריכוז לא יכול להיות המורה של עצמו. על מנת להגיע לתוצאות אמיתיות יש להתאמן ע"י מאמן/נת שיש להם ידע ונסיון ייחודי בתחום חדשני זה. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

27/12/2006 | 16:22 | מאת: סיגלית

אימון נוירו קוגנטיבי -היכן יש מרכזים של מאמנים מסוג זה בצפון , אנחנו מתגוררים ביוקנעם.

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה