יובש בפה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

19/12/2006 | 23:57 | מאת: רינה

אני סטודנטית בת 24. במרשם של הרטלין רשום שאחת מהתופעות לוואי היא יובש בפה, ושאם היא מופיעה יש להתייעץ עם הרופא. מזה יומיים ראשוניים שאני נוטלת 20 מ"ג רטלין ואכן תופעה זאת מופיעה אצלי. הבנתי מעוד אנשים שאני מכירה, שגם הם סובלים מכך. האם התופעה עוברת אחרי תקופת ההסתגלות לתרופה? או שהיא תמידית לאורך כל הטיפול. דבר נוסף, קושי להרדם עובר גם אחרי תקופת ההסתגלות? כמה זמן היא תקופת ההסתגלות?

רינה שלום רב, תופעות הלוואי המוזכרות על-ידך חולפות תוך שבועות אחדים מיום תחילת השימוש בתרופה. הנני ממליץ לך לא לקחת ריטלין אחרי השעה 16.00 אחה"צ. אם אינך נוטלת את התרופת לאחר שעה זו, ובכל-זאת יש לך קשיי שינה בעת השימוש בה, יש לשקול שוב את המינון. הפורום עומד לרשותך בכל מקרה של שאלות נוספות, חנוכה שמח, ד"ר מ. למפיט [email protected]

20/12/2006 | 14:07 | מאת: רינה

היי תודה על התשובה הזריזה. כן יש קושי להרדם גם כשאני נוטלת את הרטלין בשעה 3 בצהריים. אתמול למשל, לא הצלחתי להרדם בכלל! אני שוקלת 63 קילו, בת 24. באיבחון הפסיכאיטרית הסבירה לי שיש לי בעיית קשב (בלי היפרקטיביות) גדולה שהטווח במבחנים (מבחן טובה) הוא בין 2 ל מינוס 2 ואני קיבלתי לפני הרטלין מינוס 12 ! ואחרי הרטלין היה שיפור משמעותי הציון שופר ל פלוס 8 ! היא גם אמרה שמתוך 9 קרטריונים לאיבחון קשב וריכוז אני קיבלתי את כולם! מה אתה אומר, אני חוששת שאם אפחית בכמות הרטלין, יהיו לי אולי פחות בעיות שינה אבל הוא פחות יעזור בצורה מקסימלית לבעיית הקשב. ועוד משהו שמתי לב שגם יש לי קצת כאבי ראש ותחושה של עצבנות ועייפות גדולה אחרי שההשפעה של הכדור עוברת, והכי מצחיק הוא שלמרות תחשות העיפות כשאני נכנסת למיטה אני פתאום מתעוררת... מה אתה מציע?

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה