בלבול

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

17/12/2006 | 12:19 | מאת: אמיר

אני מבולבל בין כמה שיטות טיפול 1.ביופידבק 2.טיפול נוירוקוגנטיבי 3*.שיטת אלבאום *לאחרונה שמעתי על הטיפול הזה ,הוא נשמע מאוד יעיל אבל לא דנו על הטיפול הזה בפורום. אפשר לקבל הסבר בקצרה על היתרונות והחסרונות של כל שיטה ושיטה ? תודה רבה אמיר

אמיר שלום רב, ביופידבק: טיפול מיושן מעט. המטופל מקושר למחשב באמצעות אלקטרודות ולומד בעיקר טכניקה לשליטה עצמית וריכוז. כבד. לא עדכני. בעבר נחשב יעיל. אימון נוירוקוגניטיבי: מדובר באימון אישי - מותאם-גיל ומותאם-בעייה (תכנית נפרדת לכל גיל ולכל סוג של קושי) לילדים, בני-נוער, סטודנטים ולמבוגרים - ללא תרופות. לפני האימונים מבצעים אבחון עדכני של מידת הקושי וסוג הקושי בקשב ובריכוז, ובהתאם לממצאים מתכננים תכנית אימון אישית ממוקדת בגיל ובסוג הקושי המדוייק. לאחר סדרת אימונים חוזרים על האבחון וניתן לצפות בשינוי ושיפור, על פי מדדים אובייקטיביים. בנוסף, התכנית מיועדת לילדים, נוער וסטודנטים בכל רמות ההישגים או הקושי: למתקשים שמעוניינים להשתפר. לתלמידים "רגילים" שמעוניינים לחזק ולקדם את היכולות שלהם. לתלמידים מחוננים שיש להם עניין באתגרי חשיבה ברמה גבוהה במיוחד. תכניות אלו מתבססות על אימון שיטתי והדרגתי של הפעילות המוחית וכן על הקניית כלי התארגנות וטכניקות תומכות קשב ותומכות זיכרון, ללא תרופות. בנוסף, מקנות התכניות מיומנויות ותפקודים קוגניטיביים כגון: גיוס קשב, שימור קשב, פיצול קשב, הסטת קשב, עיבוד מידע קולי וחזותי, עיבוד מידע סידרתי וסימולטני, תפיסה חזותית, שליטה עצמית, שליטה בתנועתיות-יתר ובאימפולסיביות, תכנון-אירגון-השלמת משימות, זיכרון עבודה, מהירות תגובה, תיאום עין-יד, שימור הקשב בסביבות עתירות מוסחות, אתגרי חשיבה למחוננים ועוד. רענן. מודרני. חדשני. יעיל. מזמין. מהנה ומלמד. שיטת אלבאום: שיטה טיפולית ייחודית המיועדת לשפר את רמת תפקודם של ילדים, נוער ומבוגרים המתמודדים עם קשיי תפקוד ולמידה. הגישה הטיפולית אינטגרטיבית ומבוססת על מערך ה–MCQ (Multiple Coordinative Qualities). מערך זה מבטא את השילוב והתיאום של ארבע האינטליגנציות: אינטליגנציה גופנית (B.Q), אינטליגנציה רגשית (E.Q), אינטליגנציה חשיבתית (I.Q), ואינטליגנציה אנרגטית ( En.Q). כשארבע האינטליגנציות פועלות בתיאום ובשילוב (מצב של M.C.Q תקין), מתקיימים התנאים המאפשרים מימוש הפוטנציאל האישי של האדם. שיטה ייחודית, בעלת הגדרות רחבות, רוחניות משהו, ובלתי ברורות לקורא הממוצע. מבין שלושת השיטות, השיטה הנוירוקוגניטיבית הינה השיטה הברורה יותר, קרוב לוודאי גם היעילה ביותר. אמנם אין בעולם כמות מספקת של מחקרים מבוקרים בתחום זה, אך - למרות זאת - הטיפול מבוסס על תאוריה ועל עשייה הגיוניים ומובנים, והינה פופולרית מאוד בארה"ב ובקנדה. במידה ויש שאלות נוספות, אשמח להשיב. חנוכה שמח, ד"ר מ. למפיט

18/12/2006 | 04:24 | מאת: Amir

תודה רבה על התשובה המפורטת האם אתה יכול להמליץ על מרפאות המתמחות בשיטה הזו(נוירוקוגנטיבית)? איפה אפשר למצוא מקור אמין לגבי חיפוש מרפאות טובות ויעילות? האם יש לך מושג אם קופות חולים משתתפות בחלק מעלות הטיפול? כמה יכול להיות משך הטיפול עד לקבלות תוצאות? תודה רבה אמיר

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה