שאלה ראשונה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

12/10/2006 | 16:11 | מאת: דייב

אבקש לקבל הסבר בנושא תלמיד שילוב הלומד בכיתה ובבית ספר רגיל. כל הסבר , זכויות וכ"ו

דייב שלום וברכה, ברוך הבא לפורום. אם הבנתי נכון, אתה שואל לגבי תלמיד הלומד בכיתה רגילה ומקבל שעות שילוב. במידה והבנתי נכון את שאלתך, הרי שבית-הספר הגדיר לקות למידה ולכן החליט על הענקת שעות שילוב לילד. זכויותיו של התלמיד במקרה זה הינן: שעות שילוב שבועיות, בנושאים ובכמות שהוגדרו באבחון דידקטי (או אבחון דומה, פנימי, של בית-הספר). . בנוסף, יש למשפחה זכויות לנקודות זיכוי (וכן החזרים כספיים בד"כ) במס הכנסה, על פי נוהל "לקויי למידה" של שלטונות המס. את הטפסים הרלוונטיים ניתנים לקבל במשרדי מס ההכנסה במקום מגוריך. את הטפסים ממלא בד"כ הרופא המטפל. . אם תוכל לכתוב לפורום קצת יותר פרטים (בעיקר כיצד ומדוע החליטו בביה"ס להעניק לילד שעות שילוב), נוכל לייעץ לך בצורה מפורטת יותר. . בינתיים, תודה על השאלה, חג שמח, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה