לימודים

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

19/10/2006 | 16:18 | מאת: נטלי

דוקטור מאיר שלום, אני מאובחנת עם בעיות למידה ועם בעיות קשב וריכוז. אובחנתי רק אחרי הצבא כאשר פניתי להשלים בגרויות. השלמתי בהרבה מקצועות חוץ ממתמטיקה מכיוון שהיה לי קשה להתרכז בכיתה והרגשתי שאני הולכת לאיבוד. מאז עברו כחמש שנים ועכשיו לקחתי מורה פרטי על מנת ללמוד בקצב שנכון לי. אני מרגישה מאוד מתוסכלת. אני לא מצליחה להקשיב גם בשיעור פרטי (למרות ראטלין שעוזר מעט). זה ממש מכניס אותי לדיכאון. הוא מסביר משהו ואחרי רגע אני שוכחת או שבכלל לא הקשבתי. בבית אני לא מצליחה לשבת ולעשות שיעורים. אני מרגישה טיפשה, למרות שאני יודעת שיש בעיה של קשב. מרוב שהפכתי מתוסכלת מכך שאני אשב ולא הצליח להזכר אני מעדיפה לא לנסות בכלל. ניסיתי קונסרטה והיא לא עזרה. אני לא יודעת מה לעשות. לא בטוחה מה אני שואלת...

נטלי שלום רב, מצוקתך ברורה. עצם העובדה שפנית ושאלת, כבר מראה נכונות להתגבר ולהצליח. כל הכבוד !!! לפני שאענה לך, יש לי כמה שאלות: 1. מתי ובאיזו דרך בוצעה אצלך האבחנה של לקות למידה. 2. מתי ובאיזו דרך בוצעה אצלך האבחנה של קשיי קשב וריכוז. 3. איזה סוגים של ריטלן ו/או קונצרטה קיבלת (מינונים). האם קיבלת גם טיפולים שאינם תרופתיים ? הואילי נא לענות על שאלות אלו, בהמשך לכך אענה לך ואתן לך עצות בונות לגבי המשך למודיך. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

20/10/2006 | 01:25 | מאת: נטלי

דוקטור יקר, תודה על התגובה המהירה. לשאלותיך לפני כחמש שנים בגיל 22 עשיתי איבחון במכון מסודר שבו אמרו שיש לי בעיות של דיסלקציה ברמה בינונית וגבוהה בכל תחום בו בדקו. שם המליצו לי לעבור בדיקה ואיבחון לאיתור בעיות של קשב וריכוז. עשיתי איבחון אצל פסיכונורולוגית ברמבם שכלל גם מבחן טובה - לפני רטלין ואחרי . בעקבותיו הומלץ על שימוש בראטלין. 10 מ"ג פעם ביום. לאחר תקופה ניסיתי לעבור לקונסרטה 36 שגרם לתופעות לוואי חמורות למרות שעזר. אחר כך ירדתי לקונסרטה 18 שלא עזר מספיק. ניסיתי גם ראטלין אקס .אר (אם אני לא טועה בשם), 20. לא ניסיתי טיפולים שאינם תרופתיים. לא ידעתי שקיימים כאלו. (אלא אם כן כוונתך לטיפול פסיכולוגי? ואז התשובה חיובית). כיום אני לוקחת רטלין 10 פעמיים ביום. תודה רבה

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה