מקווה שזה המקום הנכון לשאול

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

12/12/2006 | 12:25 | מאת: שרית

שלום רב, ביתי בת 5.5, שנה הבאה עולה לכיתה א. מאז ומתמיד מטלות כמו צחצוח שיניים, לבוש ונעילת נעליים לקחו לה הרבה זמן. מאז נולדה אחותה הקטנה,לפני כשנה, אורך הזמן למטלות אלו הולך ומתארך מה שגורם ללחץ רב בבוקר ולעצבים. היא יכולה לעמוד מול המראה ולצחצח שיניים עשרים דקות, וגם זאת אחרי שמעירים לה. היא מתעוררת בשש וחצי על מנת להגיע לגן בשמונה. כל משימה שניתן למשוך בה זמן היא מושכת. כמובן שאם מדובר בדברים שחשובים לה היא מסוגלת להסתדר ולהתארגן בחמש דקות. אין לי כבר כוח להתמודד עם זה. משגע אותי שאני מוצאת את עצמי כועסת עליה רוב הזמן בגלל חוסר יכולתה לבצע מטלות פשוטות אלו בזמן קצר, כשאני צריכה להגיע לעבודה בזמן ולהוריד את הקטנה אצל המטפלת. ניסינו שיטת תגמול, מדבקה בכל יום שתתארגן בזריזות ובסיום שבוע הפתעה, אבל גם בזה היא לא מסוגלת לעמוד.ניסינו גם שיחות והסברים שלא העלו דבר. הצילו. איך אוכל לשפר את הבקרים מבחינת הלחץ? מה שעוד מדאיג אותי- האם הדבר יכול להעיד על בעיות קשב או ריכוז? תודה מראש

שלום רב שרית, הגעתם למקום הנכון. הפורום שלנו עוסק גם בנושאי התפתחותם התקינה של ילדים בריאים. התאור שלך מרמז על קשיי התארגנות, תכנון משימות, קצב וסדר הביצוע, וקשיים בהשלמת משימות. (מוגבל למידע שנמסר בשאלה, כמובן). הדבר הראשון לביצוע הינו הערכה מלאה ע"י מרפאה בעיסוק מומחית לגיל המדובר. במסגרת האבחון של המרפאה בעיסוק עליכם לשאול שאלה גם לגבי טווח הקשב והריכוז של הילדה. זה יהיה גם המקום לקבל הדרכת הורים לגבי תפקידכם במצבים אלו. לאחר האבחון הראשוני של המרפאה בעיסוק תוכלו לחזור אלינו עם מסקנותיה ולשאול שאלות נוספות. בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה