שאלה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

10/12/2006 | 23:41 | מאת: ADD

שלום ד"ר מה ההבדל בין טיפול נוירוקוגנטיבי לבין ביופידסבק מבחינת תרומתם למבוגרים שסובלים מ ADD ? תודה

שלום רב, ביופידבק: טיפול מיושן מעט. המטופל מקושר למחשב באמצעות אלקטרודות ולומד בעיקר טכניקה לשליטה עצמית וריכוז. אימון נוירוקוגניטיבי: מדובר באימון אישי - מותאם-גיל ומותאם-בעייה (תכנית נפרדת לכל גיל ולכל סוג של קושי) לילדים, בני-נוער, סטודנטים ולמבוגרים - ללא תרופות. במבוגרים מבצעים אבחון עדכני של מידת הקושי וסוג הקושי בקשב ובריכוז, ובהתאם לממצאים מתכננים תכנית אימון אישית ממוקדת בגיל ובסוג הקושי המדוייק. לאחר סדרת אימונים חוזרים על האבחון וניתן לצפות בשינוי ושיפור, על פי מדדים אובייקטיביים. בנוסף, התכנית מיועדת גם לילדים, נוער וסטודנטים: למתקשים שמעוניינים להשתפר. לתלמידים "רגילים" שמעוניינים לחזק ולקדם את היכולות שלהם. לתלמידים מחוננים שיש להם עניין באתגרי חשיבה ברמה גבוהה במיוחד. תכניות אלו מתבססות על אימון שיטתי והדרגתי של הפעילות המוחית וכן על הקניית כלי התארגנות וטכניקות תומכות קשב ותומכות זיכרון, ללא תרופות. בנוסף, מקנות התכניות מיומנויות ותפקודים קוגניטיביים כגון: גיוס קשב, שימור קשב, פיצול קשב, הסטת קשב, עיבוד מידע קולי וחזותי, עיבוד מידע סידרתי וסימולטני, תפיסה חזותית, שליטה עצמית, שליטה בתנועתיות-יתר ובאימפולסיביות, תכנון-אירגון-השלמת משימות, זיכרון עבודה, מהירות תגובה, תיאום עין-יד, שימור הקשב בסביבות עתירות מוסחות, אתגרי חשיבה למחוננים ועוד. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

11/12/2006 | 19:35 | מאת: prince1010

שלום ד"ר לפי כך האם אתה ממליץ יותר על טכניקה זו יותר מאשר על ביופידבק? אם כן , איפה ניתן ללמוד טיכניקה זו ? אני גר בירושליים ויכול להגיע גם למרכז ! אגב אני שלחתי לך גם אימיל לפני שבוע ועדיין לא קיבלתי את תשובתך ! אני מודה לך מאוד על העזרה

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה