אימון אישי נוירו קוגנטיבי

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

08/12/2006 | 09:44 | מאת: שרית

ד"ר למפיט שלום בהרצאתך סיפרת מעט על תכנית חדשה מתקדמת בעולם וכעת גם בארץ של קידום ילדים לריכוז בלי תרופות. הנושא נראה לי מענין ביותר. האם יש על כך חומר כתוב? האם תוכל להסביר , אולי עדיף בפורום , קצת יותר על התכנית והתכנים שלה? זהו ללא ספק מפלט לכל ההורים שאינם מעונינים לתת תרופות אבל כן רותים שהילד שלהם יצליח ו"ישתלט" על הפרעת הריכוז. תודה שרית

שלום רב, מדובר באימון אישי לילדים, בני-נוער וסטודנטים - ללא תרופות. התכנית מיועדת למתקשים שמעוניינים להשתפר. לתלמידים "רגילים" שמעוניינים לחזק ולקדם את היכולות שלהם. לתלמידים מחוננים שיש להם עניין באתגרי חשיבה ברמה גבוהה במיוחד. תכניות אלו מתבססות על אימון שיטתי והדרגתי של הפעילות המוחית וכן על הקניית כלי התארגנות וטכניקות תומכות קשב ותומכות זיכרון, ללא תרופות. בנוסף, מקנות התכניות מיומנויות ותפקודים קוגניטיביים כגון: גיוס קשב, שימור קשב, פיצול קשב, הסטת קשב, עיבוד מידע קולי וחזותי, עיבוד מידע סידרתי וסימולטני, תפיסה חזותית, שליטה עצמית, שליטה בתנועתיות-יתר ובאימפולסיביות, תכנון-אירגון-השלמת משימות, זיכרון עבודה, מהירות תגובה, תיאום עין-יד, שימור הקשב בסביבות עתירות מוסחות, אתגרי חשיבה למחוננים ועוד. בהצלחה, ד"ר מ. למפיט

08/12/2006 | 20:45 | מאת: מתעניין

דוקטור שלום, האם יש מחקרים על האימון, עדויות כתובות או חומר שניתן לקרוא בנושא? תודה.

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה