אבחון בעיית קשב וריכוז בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

17/10/2006 | 09:16 | מאת: אמאל'ה

שלום, ברצוני לדעת מהו הגיל המוקדם ביותר לאבחון הפרעת קשב וריכוז ? בני בן ה 3 ילד תוסס מאד, שובב, לא יושב לרגע ועונה לכמה מהתסמינים של הפרעת קשב. אינני יודעת אם לקשר את זה לגיל . הגגנת (גן חדש ) אמרה לי שהיא מאבחנת בעיית קשב והמליצה לי לפנות לאבחון. השאלה שלי אם זהו גיל שניתן לאבחן. תודה על התייחסותכם.

שלום רב, גילאי שלוש שנים אכן יכולים לעבור אבחון בנושא הריכוז, ואולם - כמובן - האבחון והטיפול בגיל זה שונים מאשר בילדים גילאי 4 שנים ומעלה. לצורך האבחון והטיפול בגיל זה, עליך לפנות בהקדם למכון ריפוי בעיסוק השייך לקופ"ח שאליה את משתייכת. מאוד מאוד חשוב לעשות עכשיו את הצעד המומלץ, כדי שכבר בגן חובה יהיו לילדך כל ההרגלים התקינים של גיוס קשב, שימור קשב, שליטה בתנועתיות היתרה, התארגנות סביב משימות לימודיות וביצוע תקין שלהן, וכו'. כל זאת - כאמור מתקבל כבר בגיל הנוכחי במסגרת מכון לריפוי בעיסק המתמחה בגיל הצעיר. אני ממליץ לך בחום רב לא לדחות את האבחון והטיפול. כעת הילד צעיר והמסלול קל, פשוט ויעיל. כל המתנה גורעת. הפורום עומד לרשותך בכל שאלה נוספת ובכל זמן. תודה ובהצלחה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה