מינון רטלין

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

05/12/2006 | 21:48 | מאת: מני

שלום, רק לאחרונה עברתי מבחן ט.ו.ב.ה והממצאים עלו שאני סובל מהעדר ריכוז הופנתי לנוירולוג והוא נתן לי רטלין ע''פ המינון של 10 מ''ג בבוקר ולאחר שעתיים עוד כדור. אני לא זקוק לזה יום יום אך בדקתי ולא הרגשתי שום שינוי האם אתה ממליץ להעלות לעצמי את המינון?אני בן 30 משקל 73 כמו''כ עשיתי מבחן טובה לבני בן 9 וגם אצלו הממצאים הראו על רמה קשב וריכוז נמוכה, מה המלצתך לגביו, לגבי רטלין וכו'

מני שלום רב, על מנת לענות על שאלותיך, אבקש לדעת גם: האם אתה משתמש בריטלין לצורכי עבודה או לימודים ? מהו אורך יום הפעילות שלך ? מדוע בימים מסויימים אינך זקוק לריטלין ? מה היו התוצאות המבחן ה T.O.V.A לפני וכן אחרי ריטלין ??? בבקשה כתוב לי גם על בנך: מדוע ערכתם את האבחון ? מה היו התוצאות ? מה משקלו ? מה אורך יום הלימודים שלו ? תודה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

06/12/2006 | 00:27 | מאת: מני

אני מתכוון לקחת רטלין בעיקר בימים שאני צריך להתרכז בלימודים, ומובן כשאני מקיים פגישות חשובות. אני עובד במשך כל היום, בקשתי מהנוירולוג שיפענח לי תוצאות המבחן T.O.V.A ובמבטא רוסי כבד אמר לי: ''זה פיפטי פיפטי'' כמובן שהורה לי לבצע בדיקת דם וכן בדק דברים נוספים. לא בדקתי את יעילות הרטלין באמצעות מבחן חוזר. ערכתי את האבחון לבני לאחר שהמורה שלו אמר לי שאין לו '' מוטיבציה'' ובכן ההשגים הלימודים שלו נמוכים, העברתי אותו לאבחון ולא גילתה לקויי למידה להוציא ''יכולת הפשטה'' במידה סבירה ומטה. לאחר שהבנתי שעניין הריכוז הוא תורשתי ובניסיון לאתר את סיבת העדר רצון ללימודים, ערכתי עבורו מבחן T.O.V.A גם אצלו לא הצלחתי לפענח את הממצאים אבל כן השוויתי ביניהם וראיתי שמצבו גרוע בהרבה ממני בן 9 משקל תקין, לומד עד 5 דרך אגב הוא אוהב לצייר ויכול לשבת הרבה זמן, ייתכן שזה יוצא אצלו גירוי מיוחד. אני מאוד מודה לך על התייחסותך החם והאכפתי.

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה