המשך טיפול

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

01/12/2006 | 01:23 | מאת: אמא מהגליל

לד"ר למפיט שלום הבן שלנו בן עשר התחיל ביום ראשון לקחת ריטלין 10 מיליגרם.בכל יום בערך ב 12 בצהריים ההשפעה יורדת. הילד אומר "אני לא מפריע אבל אני מרגיש שאני לא יכול להתרכז" היום יום חמישי הוא היה לא רגוע. בכל מקרה המורה אומרת שיש שיפור עצום בהתנהגות. והילד חוזר הביתה בהרגשה טובה. והיום אמר לי"אני חושב שאבקש מהרופא לשנות את המינון של הכדור כדי שיהיה לי קל יותר כל היום." האם זה בסדר להשיב לו על שאלותיו ועל כל שאלותיו.? הוא רוצה להבין את משמעות הכדור והשפעתו מבחינה רפואית ממש כמוני. ומה היה קורה אם הוא לא היה לוקח את הכדור.? תודה אמא הרבה פחות מודאגת ,

שלום רב, תודה על פנייתכם לפורום. התחושה של בנך על "חוסר ריכוז" הינה תחושה זמנית. תוך זמן קצר הוא צפוי להתרגל לכך ולתפקד היטב. מטיב השאלות של הילד ניתן להבין שהוא נבון במיוחד. חשוב ביותר שלא תקחו על עצמכם תפקיד של הסברה רפואית/תרופתית, כי - קרוב לוודאי - אין לכם נסיון מלא בתחום מקצועי זה ולכן אתם עשויים להגרר להסברים לא נאותים, מה שיזמין שאלות מורכבות יותר ...וכו' ... וכו'..... יתרה מכל האמור לעיל, הפורום שלנו מיועד גם לתלמידים. אשמך מאוד לקרוא את שאלותיו של בנכם כאן בפורום (כמובן, אין צורך להזדהות). זה יעודד ילדים אחרים לפנות ולהיות שותפים לתהליך הטיפולי מתוך הבנה, שותפות ונטילת אחריות, ולא כהחלטה כפויה. בהצלחה רבה, סופ"ש נעים, ד"ר מ. למפיט [email protected]

01/12/2006 | 16:36 | מאת: אמא מהגליל

אפשר ורצוי להכניס את ההתכתבות לפורום. שאלה תשובה. הדבר בהחלט יעזור לחברים אחרים כפי שעוזר הדבר לי . תודה מקרב לב שבת שלום אמא מהגליל

שלום רב, מקווה לקרוא בפורום בימים הקרובים שאתם מתקדמים ותופעות הלוואי מצטמצמות. כפי שכתבתי, נשמח לראות כאן בפורום שילדכם ישאל שאלות ישירות שלו. שייכתוב, אני מבטיח תשובה... וכך, השאלות והתשובות יעזרו גם לילדים אחרים. מאחל לכולכם שבוע שכולו הצלחה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה