סטודנט עם הפרעות קשב וריכוז וקונצרטה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

28/11/2006 | 22:03 | מאת: יובל

לד"ר מאיר למפיט שלום רב, יש לי שאלה עקרונית שמאוד מטרידה אותי. אני סטודנט בן 24. במהלך לימודי לתואר ראשון התחילה התחלתי לסבול מבעיות של קשב וריכוז, ולאחר שהייתי בייעוץ פרטי אצל נוירולוג בכיר ונשלחתי מטעמו לבדיקת TOVA - התחלתי להיות מטופל בקונצרטה. ההשפעה של הקונצטה טובה מאוד. אני מצליח להתרכז לאורך שעות ובנוסף מרגיש מלא באנרגיה ואפילו מצב רוח מרומם בתקופת לחוצות בלימודים (שבהם בעבר המצב היה הפוך). בהתחלה הייתי במינון של 18 מ"ג ובייעוץ הנוירולוג עליתי למינון של 36 מ"ג (אני בחור גדול פיזית יחסית). בגלל כל הפרסומים בנושא התרופות הללו רציתי דעה נוספת מהנוירולוג בקופת החולים שלי. הדעה שלו בנושא הייתה שלילית מאוד. הוא טען שאם סיימתי בגרות מלאה אז לא יכול להיות שיש לי הפרעת קשב וריכוז, ולדעתו התרופה הזאת עוזרת לי בגלל שזה סם כמו קוקאין וגם אם הייתי לוקח קוקאין הייתי מרגיש שזה עוזר לי .. השאלה שלי: למי עליי להקשיב? האם עליי לחשוש משימוש ממושך (לאורך תקופת הלימודים) בקונצרטה? האם המינון הנוכחי יפסיק להשפיע עליי בהמשך ? תודה מראש יובל

יובל שלום רב, העובדה שסיימת בחינות בגרות איננה שוללת הפרעת קשב וריכוז. אתה עצמך כותב: "אני מצליח להתרכז לאורך שעות " "בעבר המצב היה הפוך" . כלומר, היה לך קשה להתרכז בעבר, ועכשיו אתה מתרכז ומצליח בלימודים. להערכתי יש לך הפרעה בריכוז ברמה שלא הכשילה אותך בבחינות הבגרות, אך - מצד שני - רמת הקשב שלך איננה מספקת לצורך העומס הנדרש בלימודים האקדמיים. תומך ברעיון זה המצב הנוכחי של ריכוז לאורך שעות והצלחה בלימודים. לסיכום, מבחן התוצאה מראה שיש לך הפרעת קשב וריכוז עם תגובה טובה מאוד לטיפול תרופתי. אני ממליץ לך להמשיך בטיפול, לא לחשוש מתופעות לוואי ארוכות טווח (זה לא קורה לצעירים בריאים), לעשות פעמיים בשנה הערכה מלאה של מצב הבריאות (כולל בדיקות מעבדה), לעשות פעם בשנה הערכה של איכות המינון.... ...ומה שהכי חשוב - להמשיך להצליח !!!!!!!! כאשר תקבל את התואר האקדמי, נשמח לראות את התעודות כאן בפורום !!! :) בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט

14/12/2006 | 19:49 | מאת: אמיר

שלום יובל, אני גם סטודנט שסובל מהבעיה אתה יכול לתאר לי את ההרגשה שלך לפני ואחרי הקונצרטה? אני ניסיתי קונצרטה ולא הלך לי ! אולי תוכל ליצור איתי קשר לאימיל שלי [email protected] תבין אני צריך עזרה ממישהו שניסה את זה ורוצה לדעת מה עבר עליו ואיך הצליח לעבור את זה וגם בשביל לדעת אם אלו אותן הרגשות או לא זה יעזור לי מאוד.הניסיון שלך בעניין יעזור לי מאוד אני מודה לך אמיר

31/03/2009 | 16:14 | מאת: אלון

ד"ר מאיר למפיט שלום. רציתי לדעת האם יש בעייה לקבל רישיון לעסוק ברפואה, לסובלים מבעיית קשב וריכוז (שנטלו בעבר ריטלין אבל כבר לא נוטלים). תודה רבה.

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה