ילד בן 3.5- אבחון הגננת.

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

27/11/2006 | 13:05 | מאת: נועה

הגננת של בני הפנתה את הילד לרופא התפתחותי בטענה שמאד קשה לו לתפוש בצורה נכונה כלי כתיבה או מספרים. ( במוטוריקה העדינה ). רציתי לדעת אם הוא עדיין קטן ובעייה זו תסתדר לבד, או שצריך טיפול. יש לציין שהילד יודע לקרוא, מדפדף יפה בספרים. האם אתה יכול להציע לי דרכים כדי להקל עליו באחיזה נכונה? בתודה מראש.

נועה שלום רב, איחור מוטורי מהסוג המתואר בפנייתך איננו מסתדר לבד. להיפך - לעיתים קרובות קורה שהקושי נראה חמור יותר כאשר מתחילות המשימות המורכבות של ביה"ס. אלו גם לא נושאים לטיפול ביתי. לעניות דעתי, הדבר הנכון הוא לבצע הערכה בידי רופא ילדים מומחה התפתחותי, ואח"כ כנראה טיפול + הדרכת הורים ע"י מרפאה בעיסוק. כמובן, יהיו לכם גם משימות לביצוע בבית, אך זה יהיה בלווי צמוד של הרופא ההתפתחותי והמרפאה בעיסוק. חשוב עוד לדעת כי, בגיל הנוכחי קל לטפל בנושאים אלו. ככל שהילד גדל, הטיפול יותר מורכב ויותר ממושך. בהצלחה רבה, אשמח לקרוא בפורום על התקדמותכם, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה