איך לעזור ...

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

24/11/2006 | 15:48 | מאת: אמא מודאגת מאד

ביתי אובחנה כHDL. לא מטופלת בתרופות. תלמידה בבית הספר הדמוקרטי בו היא בחרה ללמוד ואני תמכתי כדי למנוע ממנה עומס ולחץ שיקשו עליה. כישרון בציור מדהים, לומדת יפנית זו השנה השנייה בהצלחה יתרה אך רמת לימודים בבית הספר נמוכה ביותר. מבחינה חברתית בשלבים של בניית מעמדה בחברה, יש מספר קטן מאד של חברות , בעלת דימוי עצמי נמוך ביותר. שקטה מאד ומופנמת , בלתי נשמעת בשיעורים או בחברת דמויות סמכותיות. מקבלת עזרה בבית אך עדין אין מוטיבציה להתקדמות בלימודים הנלמדים בביה"ס. טיפול נפשי נוסה פעמיים על ידי מטפלים שונים ונתקל בסירוב על ידה. מה לעשות???????

שלום רב, בת כמה הילדה / הנערה ? באיזה אזור אתם גרים ? תודה על פנייתכם לפורום, ד"ר מ. למפיט [email protected]

25/11/2006 | 22:02 | מאת: אמא מודאגת מאד

דר' למפיט תודה על שחזרת אלי ביתי בת 14 וחצי, ואנו גרים בכפר סבא. אני נפגשת מחר עם מנהלת ביה"ס והמחנך ורוצה לגייס אותם לארגן תכנית שבה יוכלו לעזור במסגרת בית הספר ואני אשמח אם תייעץ לי מה להגיד להם אולי עוד לא אמרתי. אני מוכנה לעשות כל דבר על מנת לעזור לה כי אני מזהה מצוקה ואני לא מצליחה למצוא דרך שבה אוכל לעזור לה. אני עושה ככל שעולה בידי למנוע עימותים ודי בהצלחה אבל אני מרגישה כל הזמן תחושת פיספוס ואילו הבת שלי נכונסת בעצה ועונה לי שהכל בסדר כשברור שזה לא כך... תודה עך תשובתך אמא מודאגת

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה