מה עושים עם ילד בן 5 עם התפרצויות זעם ?

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

23/11/2006 | 22:55 | מאת: אמא מודאגת

בני בן ה-5 חווה קשיים כל יום כשהוא מגיע לגן , הוא מסרב בכל תוקף להכנס לגן והופך להיות אלים ,הוא מכה את הגננת והסייעת משליך חפצים ,בועט ומאיים לברוח (ואם השער לא נעול הוא בורח) לאחר שעה בערך הוא נרגע ,אבל הוא לא ממש משתף פעולה וגם בריכוז הוא לא יושב לאורך זמן ולמרות זאת עונה על כל התשובות.גם בקשר החברתי קשה לו ואין לו חברים. הפסיכיאטר המליץ לנו על ריטלין אבל ללא איבחון אלא על סמך מה ששמע ממני. נתתי לו 1/4 כדור למשך כמה ימים אבל ללא שינוי והחלטתי להפסיק את הטיפול כי אינני בטוחה שריטלין אכן הטיפול המתאים לו . אנא יעצו לי מה לעשות ואיך לטפל בילד שנמצע במצוקה כל כך גדולה והופך להיות אלים ומסוכן ?????

שלום רב, לעניות דעתי נדרש אבחון וטיפול רב-תחומי. באיזה איזור בארץ אתם גרים ? בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה