בעיית קשב.

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

08/11/2006 | 23:53 | מאת: נועה

שלום רב ד"ר. אני אם לילדה בת 7 בכיתה ב. כשאני מכינה איתה שיעורי בית, יש לה מעין סוג של אי ריכוז בשיעורים. לוקח לה המון זמן לסיים את השיעורים. כמו כן, למשל אני שואלת אותה שאלה שהיא צריכה לפתור והיא אמורה לדעת, כמו תרגיל הכי פשוט בחשבון 6 + 3, שדבר כזה הם למדו בכיתה א, לוקח לה הרבה זמן לענות, הראש שלה "מרחף". למרות שהיא יודעת את התשובה. דף עבודה לוקח לנו חצי שעה בערך או יותר. כל שיעורים שהיא צריכה להכין נמשכים המון זמן. את אותה בעיה יש לה בזמן הארוחות. היא לא מסוגלת לשבת ולאכול. יש לה "קוצים בתחת". היא לא יושבת ומסיימת את הארוחה שלה, היא רוצה לשחק, לראות טלויזיה. בזמן האוכל היא לא יושבת ומתרכזת בארוחה. היא קמה כל פעם, או "רוקדת" בכיסא. לא יושבת בריכוז. אבל לעומת זאת, כשהיא רואה טלויזיה, היא בפוקוס מלא. לא ימינה ולא שמאלה. ואם מדברים איתה, היא לא תענה, אלא אם נפנה אליה מספר פעמים , הראש שלה "אטום" בזמן הצפיה בטלויזיה. מה קורה פה? האם יש לילדה בעיה כלשהי שקשורה לקשב וריכוז? אודה על תשובתך. בברכה

נועה שלום רב, הסימנים שאת מתארת יכולים להתאים לקשיי קשב וריכוז עם תנועתיות-יתר. ממליץ לך לפנות בהקדם לאבחון וטיפול. ראוי לציין כי, בגיל הנוכחי קל לטפל, בדרך כלל ללא תרופות. לפיכך נכון לאבחן בקרוב, לפני שנוצרות בעיות למידה מהותיות, בעיות בחברה וקשיים בתוך המסגרת המשפחתית. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה