בעיות קשב וריכוז ואנמיה

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

07/11/2006 | 17:53 | מאת: דקלה

הבנתי שיש בעיות בקשב וריכוז הנובעות מאנמיה. בני בן ה 6 כעת בכיתה א' אבל נראה שקשה לו להסתגל לבית הספר. המורה טוענת כי הוא קם הרבה באמצע השיעור כי הוא חייב לספר לחברים סוד כמו כן הוא הולך הרבה לפיפי ולפעמים "שוכח" לחזור ובנוסף לכל הוא מתרגז מהר, הוא לא הילד המציקן והמלשן אך אם מישהו מציק לו או פוגע בו הוא ישר מכה ויש לו מכות די חזקות כך שאני מפחדת שיפגע במישהו בצורה חמורה. יש לציין כי בבית הוא פשוט מקסים, יש שינוי לטובה בלימודים,כעת הוא יושב הרבה לגזור, לכתוב ולצייר המורה אומרת כי הוא שולט בחומר הנלמד וזה אני רואה כשהוא קורא או פותר תרגילים בחשבון. אני כבר לא יודעת אם הוא פשוט ילדותי או שיש לו בעיה כל שהיא. בבדיקות הדם יצא שיש אנמיה 10.6 ו FERRITIN 8.8. אני תמיד אנמית בזמנו אמרו כי יש לי תלסמיה אבל לישלדים אין, הוא החליט מזה כשנה וחצי כי הוא צמחוני. הרופאת משפחה טוענת כי זהו חוסר משמעת. מה לעשות????

דקלה שלום, אכן יש קשר בין אנמיה לבין יכולות למידה, קשב וריכוז. ביחד עם זאת, רוב הפרטים המתוארים בפנייתך, אינם קשורים לאנמיה, לעניות דעתי. כדאי לקחת את הילד לאבחון וטיפול מסודר. גם באנמיה וגם בשאר הנושאים. בגיל הצעיר של תחילת ביה"ס היסודי קיים מגוון מאוד רחב של אפשרויות, הן במסגרת סל-השירות של קופות החולים, הן במסגרות פרטיות. בהצלחה רבה, ובברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה