עשו לי טובה..

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

11/10/2007 | 20:51 | מאת: אחת

עד כמה בדיקת TOVA קובעת האם יש או אין הפרעת קשב? אני סטודנטית ועברתי אבחון שכזה במכון רום-פילת. מתשאול של הפסיכולוגית ושל הפסיכיאטר, עלה שישנה אפשרות להפרעת קשב. אך מבחן הTOVA, כאמור, לא הראה שום בעיה(3.02 לפני ריטלין, 3.92 אחרי). האם זה מדע מדוייק? אין ניתן להבחין בין הפרעת קשב לבין חרדתיות? תודה

שלום רב, מבחן TOVA הינו חולייה אחת בלבד בשרשרת האבחון של הפרעות קשב וריכוז. יש לצרף את תוצאות המבחן לנתונים ממקורות נוספים, ואז לסכם את האבחנה. הפרעות חרדה מאובחנות ע"י פסיכיאטר. סימני החרדה שונים לחלוטין מהסימנים המקובלים בהפרעות קשב וריכוז. ממליץ לך לפנות לרופא מומחה בתחום המדובר, על מנת שיתן לך הכוונה מתאימה. בברכה, ד"ר מ. למפיט

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה