אלימות בגן - ילד בן 6

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

06/11/2006 | 21:36 | מאת: אריאלה

בני בן 6, כיום בגן חובה. בעברו עיכוב בהתפתחות עקב נוזלים באוזניים שגרם לעיכוב בדיבור ומאז נראה שנגרר אחריו פער שמסרב להסגר. הילד חברותי, לבבי, שמח ומלא חיים אך מוצא את עצמו בכל סיטואציה מגלה אלימות כלפי הילדים הסובבים אותו ולא משנה אם גדולים ממנו, קטנים ממנו, בנים או בנות. מתקשה לעבור יום שלם בגן ללא תקריות שמחייבות התערבות של הגננת והרחקתו מהאיזור עד שיירגע וחוזר חלילה. בעבר חשבנו שהמדובר בהפרעת קשב וריכוז, ערכנו מבחן טובה שהראה תוצאה של -2.7 ללא ריטלין ותוצאה של +5 עם הריטלין. בעצת רופא ילדים התחלנו לתת לו ריטלין בשלב ראשון אך ההתנהגות החברתית ממשיכה להיות אומללה ואף ככל שעובר הזמן מחמירה, מה המלצתך?

אריאלה שלום רב, תודה על פנייתך לפורום בנושא חשוב זה. יש לזכור כי, ילד הנגרר לאלימות, גם אם הוא מכה אחרים, הוא עצמו הסובל העיקרי. כולם נוזפים בו, מרחיקים אותו חברתית, מעגל הקושי מחמיר מיום ליום. נראה לי נכון להתקדם בשני צעדים: א. להתחיל טיפול מיידי לילד (עיצוב התנהגותי) ע"י פסיכולוגית קלינית מומחית לגילאי הגן. ביחד עם זאת - הדרכה אישית להורים ולצוות בגן לגבי תגובתם הנכונה למצבי האלימות. להגדיר עם הפסיכולוגית יעדי טיפול, תוצאות רצויות וכן מועד בו צפוי להראות השינוי. ב. במוחעד המוסכם (המועד בו צפוי להראות השינוי), אם התקבל השיפור - לנשום לרווה :)) ולהמשיך במעקב הפסיכולוגי. אם לא התקבל שיפור, לשקול שינוי בטיפול התרופתי. הגולשים בפורום יישמחו לשמוע בעתיד על התקדמותכם. בהצלחה רבה, ד"ר מ. למפיט [email protected] ב.

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה