רטלין

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

18/09/2007 | 20:12 | מאת: אמיר

שלום רב אני בחור בן 27. בצבא נפגעתי בלבנון, עקב חשיפה לירי תותחים והתקלות במלחמה האחרונה. כרגע יש לי פגיעה דו צדדית בתדרים הגבוהים. כמו כן, יש לי טנטון בשני האוזניים אשר התגבר באוזן שמאל לאחר שירותי כלוחם במלחמה האחרונה. מאחר ואני סטודנט, ביקשתי יעוץי לקבלת התאמות עקב הטנטון (שהינו בעיית קשב קשה אצלי, ומפריע לי בלימודים ולפעילות היום יומית), הפנה אותי גם לנוירולוג, שרשם לי רטלין 10 מ"ג, וטען שזה יעזור לי להתרכז יותר ולא לשים לב לטנטון. . כיום, אין ספק שהרטלין עוזר לי להתרכז יותר בלימודים, אך אליה וקוץ בה: הטנטון לאחר השימוש בתרופה מחריש אוזניים אף יותר מבקודם, והלחץ באוזניים מטורף, כבר כשבועיים ימים (בימים הראשונים של השימוש ברטלין, זה היה מדהים, פשוט כאילו אתה שולט בכפתורים בראש שלך, וזה עזר לי לאללה להתרכז למרות הטנטון והלחץ באוזן.). יש לציין כי בימים האחרונים, אני מצונן קשות, וכך הדבר יכול לדעתי גם להשפיע על הטנטון שאלתי: 1. האם יש קשר בין לקיחת רטלין לבין התגברות הטנטון? (מאחר ששנהם קשורים למערכת העצבים?) או שאם הדבר עוזר לי להתרכז ולהרגע, זה לגימטי לקחת זאת? 2. מה דעתך על לקיחת ג'ינקו בילובה ובאיזו כמות לדעתך, עלי לקחת. 3. אלטרולט, מה דעתך על התרופה, האם עוזרת לטנטון ולקשב? אשמח לתשובתך...סליחה על האורך בשאלה.

אמיר שלום רב, 1 ריטלין אכן עשוי להגביר את תחושת הטנטון. בכ"ז, אם הריכוז שלך עולה, וגם איכות הלמידה משתפרת, נכון להמשיך לקחת ריטלין. 2 דעתי שלילית לגבי ג'ינקו בילובה. 3 אלטרולט איננה תרופה לקשב. מאחל לך שנת לימודים פוריה, ד"ר מ. למפיט

19/09/2007 | 22:44 | מאת: gilad

בגלל מספר קונטרא אינדיקציות רצוי לבדוק עם מטפל ברפואת צמחים לגבי הטנטון יש תוצאות טובות בתמציות של תדרי קריסטל כמו כן גם לגבי הצננת שלך, לגבי הטינטון עדיף להשתמש במשהו פחות מזיק ולא לחפש תרופות שונות, ג'נקו בילובה, אסור על אנשים שלוקחי תרופות שעובדות על המוח, אסור לאנשים עם לחץ דם, אסור לאנשים עם בעיות לב וקצב לב, דופק מואץ וזה רק קצה הקרחון. גילעד

23/09/2007 | 21:35 | מאת: שרי

לאמיר אני מציעה לך לנסות אימון כושר מוחי. זה משפר מאד את התיפקודים ללא תלות בתרופות ולפחות את הקושי שיש לך באזניים שנובע מהתרופה זה ימנע ואני חושבת שיש גם סטודנטים שלומדים את זה. אל תהסס לשאול את הדוקטור שאלות. הוא יענה לך בהרחבה ובידע רב. בהצלחה ובבריאות שרי

17/10/2007 | 11:06 | מאת: רבקה

שלום האם אפשר לחצות כדור רטלין slo rilist 20 או לרסק תודה

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה