הפנייה לפסיכולוג קליני

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

13/09/2007 | 22:08 | מאת: מירב

היי, ביתי בת ה-8 סובל מקשיי קשב וריכוז לאחר אבחון דדקתי, היא חולמת בכיתה ואינה מצליחה ללמוד, לאחר שפניתי לנירולוג הוא הפנה אותי למבחן טובה תוצאות הבחינה היו זהות ותקינות אם או בלי הרטלין חזרתי אל הנירולוג והוא הפנה אותי לפסיכולוג קליני בלי שום הסבר פניתי לפסיכולוג וקבעתי פגישה של כ-40 דקות, הפסיכולוג שוחח איתה ואמר שהיא זקוקה לכ-4 ,5 פגישות, לא הסביר למה ומה אמר שעדיין מוקדם להסביר מה הבעיה שאלתי היא במה הפסיכולוג יכול לעזור אם יש לה הפרעות קשב וריכוז? ב.מדוע הוא הפנה אותי לפסיכולויג? ג.במידה ולא המליץ על הרטלין אז מה כן יכול לעזור? ד. האם יש טעם לטיפול פסיכולוגי היות וכל טיפול מאוד מאוד יקר ועדיף להשקיע בטיפול אחר יעיל יותר אם יש?

שלום רב ושנה טובה, לצערי, יש אי-סדר ואי-בהירות בין הנתונים שכתבת. ממליץ לך לפנות בהקדם לרופא ילדים מומחה בתחום התפתחות הילד. הרופא ירכז את הנתונים, יסביר לך בדיוק מה כתוב בכל מסמך, ויעזור לך להחליט לגבי ההמשך. הצלחה רבה בלימודים, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה