ילד עם בעיות קשב וריכוז

דיון מתוך פורום  קשב, ריכוז ויכולות למידה

25/08/2007 | 21:26 | מאת: אמא מודאגת

בני בן ה-12 אובחן אצל נוירולוג כילד עם בעיות קשב וריכוז. לבני היו ציונים גבוהים 90,100 בכל המבחנים, אך אין לו רצון ללמוד, קשה לו לשבת בכיתה, הוא אינו מסודר, קשה לו לבצע מטלות ובפרט שיעורי בית שניראים לו כמטלה קשה מאוד ולכן לפעמים אנו מדרבנים אותו להכין שיעורים שנידחים עד לשעות המאוחרות בלילה ולפעמים העניין כרוך בבכי, בני מפריע בשיעורים ואינו מרוכז ומוסח בקלות ולכן אין ספק שיש לו בעיה של קשב וריכוז.. השנה בני עולה לכיתה ז', שם הלימודים דורשים הקשבה מלאה והרבה יותר מאמץ (הוא כבר לא יכול להסתמך רק על זיכרון) כפי שהיה עד כה ולא ללמוד למבחנים. ריטלין הוא אינו רוצה לקחת בשום אופן וגם לא שום כדור אחר למרות בקשות חוזרות והסברים לגבי התרופה. האם יש טיפול טבעי והאם מבחן TOVA כאיבחון מדויק לבעיתו יתן מענה ופתרון לבעיות והיכן ניתן לעשות את המבחן? אנו גרים בעפולה לתשובתך אודה

שלום רב, מתאורך נראה כי מדובר בנושא מורכב יותר מאשר קשב וריכוז. אינני סבור שמבחן TOVA יענה על שאלותיכם. יש לקיים שיחת הבהרה עם מומחה בתחום המדובר לגבי כל ההיבטים הקשורים בבנכם, בבית, בלימודים, בחברה, ובשאר תחומי היום-יום שלו. בהמשך לכך לקבוע מהו האבחון המתאים ביותר, ומהם הפתרונות שניתן להקנות לבנכם, ללא תרופות. כתובות וטלפונים באיזור מגוריכם תוכלו לקבל בדואר אלקטרוני, מאחר ונתונים אלו אינם נמסרים באתר. בברכה, ד"ר מ. למפיט [email protected]

מנהל פורום קשב, ריכוז ויכולות למידה