אוסטאומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

12/06/2010 | 03:01 | מאת: אורן

שלום רב, אני כבן 30, לפני כשנה התחלתי לסבול מכאבים חזקים בגב, ולאחר צילומים היה חשד לאוסטואיד אוסטאומה באיזור חוליה D5. הרופאים המליצו להימנע מהתערבות כירורגית. כדי להתמודד עם הכאבים אני לוקח כדור ארקוקסיה 90 מ"ג פעם בשלושה ימים ובנוסף כדור אספירין 325 מ"ג אחד בלילה. הטיפול הנ"ל נמשך כשנה. להבנתי שימוש ממושך בארקוקסיה עלול לגורם לתופעות לוואי בקיבה וכן ליצור בעיות לב וכליות. האם כדאי לשקול את החלפת השימוש בארקוקסיה בסלקוקסיב או אתופאן? כמו כן, האם קיים טיפול לא תרופתי להתמודד עם הבעיה? בברכה, אורן.

הטיפול השמרני היעל לOSTEOID OSTEOMA הוא ע"י NSAIDS . תנסה לרדת במינון- אולי MINIASPIRN אחד ליום.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית