מפרק ירך בבחור בן 40

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

12/12/2009 | 14:24 | מאת: גיל מהרצליה

שלום רב, אני בחור בן 41. משקל 62 קג גובה 1.80. מזה כ 15 שנים נוקשות בפרקי הירכיים בהליכה, קושי לעשות צעד גדול או לקרב ברך לחזה. אבחנה של אורטופדים לפי צילום, US ובדיקה: PISTOL GRIP כנראה עם CAM וחשד ל FEMPRAL ACETABULAR IMPINGEMENT לאורך כל השנים ללא בעיה משמעותית עם הליכה קצרה של עד ק"מ, עליה במדרגות ועוד והקפדתי להמנע ממצבים כואבים. עד לפני חודש אפילו הייתי מתאמן בלעלות ולרדת מדרגות 10 קומות מדי פעם. לפני כחודש לאחר מאמץ חזק של טיפוס כמה מאות מטרים בטיול החלו כאבים חזקים יותר מימין, שטרם היכרתי. הם מפריעים 24 שעות ביממה, לשבת ולישון. יש צליעה מימין ותחושה כאילו הרגל קצרה יותר. כמו כן יש קליק קטן כשבישיבה מרים קצת את הרגל ומוריד אותה בחזרה. ניגשתי השבוע לאורטופד שבדק אותי ואמר שיש הגבלה בסיבוב פנימי של הירך יותר מימין עם חשד ל אימפינגמנט והמליץ על MRI עם הזרקה לבדוק אם יש קרע של הלברום מימין. ברצוני לשאול: 1. במידה ויש קרע של הלברום, האם שיטת הטיפול של prolotherapy / PRP, הזרקת גורמי גדילה, כפי שראיתי בכתבה שמבוצע בבי"ח מאיר, יכולה לסייע בהחלמה של הלברום בירך ולתת סיכוי לעוד כמה שנים ללא צורך בארתרוסקופיה / החלפת מפרק ירך? 2.לפני שבוע היו לי כמה ימים של שיפור אבל לאחר בדיקת האורטופד בקופ"ח הכאב מאוד החמיר. הוא בדק אותי בשכיבה וקרב את הברך לחזה והזיז את הרגל כך ימינה ושמאלה על מנת לגרות את הכאב. יש כעת גם כאב חד בהזזה הצידה, שלא היה בעבר. האם ייתכן ובדיקת אורטופד, קצת חזקה, גרמה להחמרה ולקרע בלברום? אני חושש ללכת להבדק שוב... 3.אני רגיש ליוד. האם בשביל לבדוק אם יש קרע בלברום ואימפינגמנט אני חייב לעשות MRI עם הזרקה לתוך הירך או שאפשר להסתפק ב MRI רגיל עם הזרקת גודוליניום לוריד? תודה רבה והערכה!!

MRI עם גדוליניום - ההזרקה היא למפרק הירך ולא לוריד. אין לי נסיון עם PRP ולכן אין לי תשובה . במידה ויש קרע של הלברום ניתן לנתח ארטרוסקופית ללא פתיחה גודלה של מפרק הירך. אני לא חושב שבדיקת הרופא החמירה את הקרע- לפי מה שכתבתה מפרק הירך לא תקין ממילה

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית