ליפומה?????????

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

08/10/2009 | 19:46 | מאת: מיכה

נתגלה גוש 3סמx1.5 מתחת לשכמה. בבדיקת אולטרא סאונד נתקבלה תשובה"תהליך סולידי בתוך השריר סונוגרפי שפיר בלתי וסקולרי,יכול להתאים לליפומה". כירורג אחד מציע לבצע ביופסית מחט לפני ההחלטה על הניתוח ואילו כירורג שני מציע לותר על הביופסיה ולנתח ולשלוח לבדיקה ובכך לחסוך תקופה לחוצה...... מה דעתך???????????? תודה מראש לתשובה מהירה

שתי הגישות הם מקובלות. הביפסית מחט פחות פולשנית אך יתכן שלמרות הביופסיה לא תהייה תשובה מספקת ותצתרך לעבור את הניתוח

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית