דלקת במרפקים

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

18/07/2009 | 19:05 | מאת: רותי

שלום, לפני כ-3 ח' בעלי סבל מהתנפחות ואודם במרפק יד שמאל עם כאבים. הוא פנה לטיפול ונתנו לו אנטיביוטיקה חזקה (אוגמנטין). הנפיחות והאודם ירדו אך הכאבים המשיכו, לכן הזריקו לו זריקת קורטיזון למרפק והכאבים חלפו. אתמול, במהלך טיסה בין ישראל לבנקוק, הוא התחיל לחוש בכאבים במרפק היד השניה עם התנפחות המקום. הוא פנה לבי"ח כשהגיע לסינגפור היום בבוקר,אבחנו דלקת במרפק ורשמו לו אנטיביוטיקה חזקה (4 כדורים בבת אחת של 250 מ"ג ואח"כ פעמיים ביום שני כדורים בבוקר ובערב). לאלו בדיקות עליו לפנות כשיחזור ארצה (בעוד שבוע) כדי לשלול מחלות שונות? הוא אינו משחק טניס, אבל עושה יוגה 3 פעמים בשבוע. תודה!

הדבר הכי חשוב זה להבדק ע"י אורטופד - שיחליט אם יש צורך לבדיקות ואיזה.

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית