פציעה כתוצאה מהרמת משקולות יד?

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

27/09/2006 | 10:47 | מאת: אריה

אני לא רגיל להרים משקולות ואף פעם לא הרמתי משקולות. לפני יומיים החלטתי להוסיף לפעילות הגופנית שלי גם הרמת משקולות. כנראה שהם היו כבדות מדי עבורי ולמחרת (אתמול) קמתי עם קושי ליישר את היידים וכאבים בשרירים בידיים. היום זה החמיר ואני לא מסוגל ליישר את היידים ובמיוחד את יד ימין (מתיישרת עד 90 מעלות). ייתכן שאני סובל מזנק כלשהוא וכדאי לפנות לאורטופד? או שזה קורה בגלל שאני לא רגיל להרים משקולות וזה יעבור? תודה.

27/09/2006 | 12:52 | מאת: ד"ר תומר קרבאל

סביר להניח שמדובר בשריר תפוס עקב סרגל מאמץ לא נכון אם אין שיפור תוך יום יומיים הייתי ממליץ להבדק לראות שלא מדובר בקרע שריר

27/09/2006 | 15:17 | מאת: אריה

כיצד ניתן לזהות אם מדובר בקרע שריר? ישנם תסמינים מיוחדים?

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית