ציסטה בברך

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

22/03/2009 | 14:48 | מאת: תגה

לפני מס' חודשים עברתי בדיקת אולטרסאונד עקב כאבים מאחורי הברך. (בגלל היותי בהריון לא נעשה רנטגן). נתגלה ממצא אנאקואי מאורך בגודל 0.5X2.5 ס"מ ללא זרימת דם בתוכו המתאים לציסטה פופליטאלית ע"ש בקר. לדברי האורתופד לא ניתן לנתח באיזור זה מחשש לזיהום, אי אפשר לתת אינטיביוטיקה בגלל ההריון והומלץ על טיפולי פיזיותרפיה. בינתיים עברתי הפסקת הריון, סיימתי את טיפולי הפיזיו ויש לי מוגבלות בתנועה בברך, אני לא מצליחה ליישר אותה לגמרי, בנוסף לכאבים חולפים. האם באמת בשום פנים ואופן לא ניתן לנתח באיזור זה?? על מה אתה ממליץ כהמשך טיפול? יכול להיות שהציסטה ממשיכה לגדול? תודה.

השקע של הברך הוא מקום בעייתי לנתח - כל כלי הדם ועצבים עוברים שם לכן אורטופדים לא אוהבים לנתח שם. הציסתה יכולה להמששיך לגדול או להצתמק לסרוגין. אם הוא ממשיך להפריע תתיעצי עם אורטופד מומחה ברכיים .

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית