שאלה לגבי ברך ימין

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

04/09/2008 | 21:46 | מאת: נורית

אימי בת 58 לפני כשנתיים החליקה בבריכה וכתוצאה מכך נקרעה רצועת הברך הימנית , הטיפול שניתן היתה פיזיוטרפיה בלבד . להל"ן תוצאות הבדיקה שנערכה אתמול עקב כאבים שהתחדשו והתגברו לעוצמה גבוהה יותר לאחרונה עד לכדי צליעה קלה : הבדיקה מכוונת לברך ימין : יש בליטה קלה של מניסקוס מדיאלי . שינויים בצקתיים בגיד הפיקה . אין לראות עודף נוזל בברך . לא הודגם ה-MCL שלם , יתכן קרע ישן . אין לראות ציסטה ע'ש בייקר או DVT . יש ציסטה קטנה ע'י ראש הטיביה כ-5 מ'מ בקוטר , יתכן PES ANSERINUS BURSITIS יש לשקול MRI להמשך הבירור . רציתי לקבל אבחנה לגבי הבדיקה , והאם יש טיפול מעבר לפיזיוטרפיה . בתודה , נורית

1) יתכן והרצואה הפנימית בברך קרועה 2) יתכן ויש GANGLION CYST סמוך לראש הפיבולה 3) BURSITIS= דלקת בברך כאמור יש להשלים MRI של הברך

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית