נזק לסחוס המפרקי בברך

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

12/08/2008 | 10:49 | מאת: אריק

לאחר ארטרוסקופיה בברך . בוצע MICROFRACTURE בעקבות נזק לסחוס: CARTILAGE DAMAGE:femur:1(3 rd. deg-pat-fem. 2(4 th.deg-med.comp.0.5*0.5c"m tibia: no patella:1(1 st.deg. debridment of loose cartilage microfracture of lesion at medial femoral condyle &plica removal בביקור אצל רופא מומחה לברכיים אחר בהסתכלות על התמונות מהניתוח הוא אמר כי לפי התמונות הנזק נראה הרבה יותר גדול ממה שנכתב ע"י המנתח,וזאת לאחר שהסתכל בתמונות ומדד עם סרגל קנה מידה את הנזק בסחוס לעומת הברך עצמה בתמונה מהניתוח. האם יכול להיות שהמנתח טעה ברישום או בהבחנה של גודל הנזק ? מה גם שאמר שביחס ל0.5 ס"מ כפי שרשום בגליון ניתוח הנגע נראה יותר גדול משמעותי כמעט 6 ס"מ. יכול להיות שזה גם מסביר את זה שאין שינוי משמעותי לאחר חודשיים מהניתוח מבחינת טווחים שרירי קוואד הגבלה בתנועה (כאבים חזקים).

מאחר ולא ניתחתי אותך ולא בדקתי אותך לאחר הניתוח אני לא יכול לענות על שאלתך .

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית