שבר אי ספיקה באגן

דיון מתוך פורום  כירורגיה אורתופדית

11/04/2008 | 14:46 | מאת: אריאלה

אמי עברה MRI ונמצא שבר אי ספיקה בסקרום מימין (מדובר באגן), וכן נגע אליקאלי משמאל לבירור כמו כן דווח על קו שבר עקלתני ורטיקלי מוקף בבצקת איזורית אינו מערב את ה-SIJ וללא הדגמת מאפייני AVN בראשי הפמורה מה המשמעות? הבדיקה נערכה ללא חומר ניגודי עקב בעייה בכליות האם הטיפול לרוב הוא בניתוח או בדרך אחרת? בברכה ובתודה אריאלה

שברי אי ספיקה דומים לשברי מאמץ וקורים בעיקר אצל אנשים שסובלים מבריחת סידן קשה. בדרך כלל הטיפול הוא שמרני ללא צורך בניתוח ע"י מנוחה בלבד

מנהל פורום כירורגיה אורתופדית